ζαχαρη καστανη ή λευκή

Καστανή ή λευκή ζάχαρη;

ζαχαρη καστανη ή λευκή

Πολλές φορές όταν παίρνω το διατροφικό ιστορικό των πελατών μου, μου αναφέρουν πως στον καφέ τους ή στα γλυκά που φτιάχνουν βάζουν καστανή ζάχαρη. Επιλέγουν την καστανή ζάχαρη πιστεύοντας ότι είναι καλύτερη από τη λευκή και έχει λιγότερες θερμίδες.Τελικά ισχύει αυτό ή όχι;Για να δούμε…

Λευκή ζάχαρη

Παράγεται από ζαχαρότευτλα και επεξεργάζεται μέχρι να αφαιρεθεί πλήρως η μελάσα και να μείνουν οι λευκοί κόκκοι ζάχαρης. Δεν έχει ΚΑΜΙΑ θρεπτική αξία και 1 κ.γ. ζάχαρη μας δίνει 20 θερμίδες.

Καστανή ζάχαρη

Προέρχεται από τα ζαχαροκάλαμα, αλλά στην περίπτωσή της δεν αφαιρείται εντελώς η μελάσα. Γι’ αυτό το λόγο είναι πιο σκούρα και πιο αρωματική.Έχει ελάχιστη – αμελητέα θρεπτική αξία και 1 κ.γ. ζάχαρης μας δίνει 20 θερμίδες.

Καταλήγοντας

Η καστανή ζάχαρη δεν υπερέχει της λευκής ουσιαστικά σε τίποτα. Και τα είδη παρέχουν τις ίδιες θερμίδες και καθόλου θρεπτική αξία.

Όσον αφορά του διαβητικούς. Η γλυκόζη στο αίμα αυξάνεται με τον ίδιο τρόπο είτε καταναλώσετε καστανή είτε λευκή ζάχαρη.

Συμβουλή της διαιτολόγου

Προσπαθήστε να αποφύγετε ή να περιορίσετε την κατανάλωση ζάχαρης (με μέτρο). Εαν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία αυτή, τότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και στην προστιθέμενη ζάχαρη που βρίσκεται σε επεξεργασμένα ή προ-παρασκευασμένα προϊόντα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημιουργήστε εποχικά μενού

Τρώγοντας με τις εποχές φέρνετε στο πιάτο σας και στην διατροφή σας την ποικιλία και δεν βαριέστε να τρώτε όλο

Epoxika Menu
25 Ιούν, 2019
Διαβάστε Περισσότερα

Τραχανάς

Ο τραχανάς αποτελεί προϊόν αποξηραμένου και τριμμένου μίγματος πρόβειου ή γίδινου ή αγελαδινού γάλακτος με σιμιγδάλι ή αλεύρι. Ο ξινός

Traxanas
26 Απρ, 2022
Διαβάστε Περισσότερα