Katakrathsh Sthn Periodo

Κατακράτηση πριν την περίοδο, τι ισχύει;

Katakrathsh Sthn Periodo

Βρήκα μία μελέτη στην οποία παρατήρησαν την κατακράτηση υγρών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την περίοδο. Τ’ αποτελέσματα είναι αρκετά ενδιαφέροντα και αποφάσισα να την μοιραστώ μαζί σας πιστεύοντας πως θα βοηθήσω αρκετές από εσάς. Ολόκληρη η μελέτη βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο για να μπορέσετε να την διαβάσετε όσες επιθυμείτε: 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3154522/?fbclid=IwAR0_iiXyPRUoRY_Hbku7HDu0YAH1Cr0v8ac-7dh2oKa9_us1brJoFR1zZR8#!po=5.76923

Σε αυτή την προοπτική μελέτη παρατήρησης συνέλεξαν δεδομένα κατακράτησης υγρών από 62 γυναίκες που σημείωναν ένα ημερολόγιο έμμηνου ρύσεως καθημερινά για ένα έτος. Παρατηρήθηκε ότι η κατακράτηση υγρών κορυφώνεται την πρώτη ημέρα της ροής, παρά πριν από τη ροή, το οποίο έρχεται σε προφανή αντίφαση με την καθιερωμένη αντίληψη όπου θεωρείται το «φούσκωμα» ως προεμμηνορροϊκό σύμπτωμα.

Κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως (περιόδου) συμβαίνουν αρκετές ορμονικές αλλαγές στα σώματά μας, ιδίως στα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης. Αυτές οι αλλαγές στις ορμόνες οδηγούν σε αλλαγές στην ισορροπία των υγρών του σώματος και κατ’ επέκταση σε κατακράτηση υγρών.

Με λίγα λόγια η έρευνα απέδειξε πως η κατακράτηση υγρών ξεκινάει λίγες μέρες πριν την έμμηνο ρύση (περίπου 1 βδομάδα πριν), κορυφώνεται την πρώτη ημέρα της περιόδου και έπειτα παρατηρείται μία καθοδική πορεία τις επόμενες 6 ημέρες που ακολουθούν.

Οπότε θα πρέπει να έχετε στο νου σας αυτές τις διακυμάνσεις στο βάρος σας λίγες μέρες πριν και λίγες μέρες μετά την έμμηνο ρύση και να μην αγχώνεστε πως βάλατε κιλά. Αυτό που βλέπετε στη ζυγαριά τελικά είναι κατακράτηση υγρών και όχι λίπος.

Συμβουλή διαιτολόγου: Προσπαθήστε να μην ζυγίζεστε 6 ημέρες πριν την περίοδό σας και κατά τη διάρκειά της, γιατί τα αποτελέσματα είναι πλασματικά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καντιντίαση και διατροφή

Μολονότι πολλά είδη μυκήτων είναι δυνητικά παθογόνα στον άνθρωπο, ο candida και ιδίως ο Candida albicans είναι μύκητας που συνήθως

Kantintiash
11 Οκτ, 2019
Διαβάστε Περισσότερα

Προβιοτικά vs Καθαρκτικά

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα που επηρεάζει το 2-27% του γενικού πληθυσμού των δυτικών χωρών. Η δυσκοιλιότητα στην παιδική

Bacteria Inside Large Intestine Proviotika Enteriki Xlorida Antiviotika
20 Μαρ, 2012
Διαβάστε Περισσότερα

Τριγλυκερίδια: πως να τα μειώσετε!

Τι προκαλεί την αύξησή τους; Υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα μπορεί να προκαλέσουν: 1. Η διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες (άμυλο,

Pos Na Meioso Ta Triglykeridia
7 Δεκ, 2020
Διαβάστε Περισσότερα