Votsi Diaitologos Sxetika Me Emena

Επιστημονική κατάρτιση

Φοίτησα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος).

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου επέστρεψα στα πάτρια εδάφη και αγαπημένο μου νησί, την όμορφη Λήμνο, όπου άνοιξα το 2009 και ακόμα διατηρώ το πρώτο διαιτολογικό γραφείο του νησιού. Έχοντας συνεχώς την ανάγκη για επιμόρφωση και εξέλιξη στον κλάδο μου, αλλά και σαν άνθρωπος γενικότερα, αποφάσισα να ξεκινήσω το 2013 τις μεταπτυχιακές μου σπουδές πάνω στην Κλινική διατροφή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Η αγάπη μου όμως για την επιστήμη της διατροφής και την έρευνα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα καθώς έχω την τιμή να είμαι υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Επιστήμης και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Παρέχω τις διαιτολογικές μου υπηρεσίες στο γραφείο μου στη Λήμνο, κάτι που μ’ ευχαριστεί πάρα πολύ, καθώς καθημερινά βοηθάω ανθρώπους να υιοθετήσουν νέες διατροφικές συνήθειες, κάνοντάς τους πιο υγιείς. Η πολυετή εμπειρία μου μ’ έχει βοηθήσει ν’ ασχολούμαι ενεργά με τη διαχείριση όλων των περιστατικών ανεξαιρέτως, που έχουν να κάνουν με τη διατροφή.

Στο παρελθόν, εργάστηκα στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ‘Παπαγεωργίου’, όπου ήρθα σ’ επαφή με πολλά κλινικά περιστατικά από Γαστρεντερολογική, Νεφρολογική, Καρδιολογική, Ψυχιατρική, Παθολογική Κλινική και ΜΕΘ.

Πλήρες βιογραφικό
Votsi Diaitologos Limnos Sinergasies

Δράσεις - Συνεργασίες

Πολύ συχνά συμμετέχω με συνεντεύξεις σε τοπικές ραδιοφωνικές εκπομπές της Λήμνου και με τη συγγραφή άρθρων μου σε περιοδικά, εφημερίδες και sites εντός και εκτός Λήμνου, με ενδιαφέροντα και ποικίλα θέματα που αφορούν τη διατροφή, την υγεία και την ευεξία.

Για 10 χρόνια ήμουν επιστημονική συντάκτρια του 1ου portal διατροφής στην Ελλάδα www.mednutrition.gr, ενώ έχω μόνιμη στήλη στο limnosfm100.gr όπου γράφω τις ‘Ημερήσιες Διατροφικές Συμβουλές‘ μου. Παράλληλα, από το 2010 πολύ συχνές είναι και οι ομιλίες μου σε εκδηλώσεις, δήμο, σχολεία, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων αλλά και σε βιωματικά εργαστήρια που διοργανώνω σε συνεργασία με άλλους επαγγελματίες υγείας. Τέλος, η αγάπη μου για να εκπαιδεύω διατροφικά το κοινό μου με ώθησε στη δημιουργία του YouTube Channel μου Ρωτήστε τη διαιτολόγο Βότση Ειρήνη.

Έχω διατελέσει:

 • Υπεύθυνη διαιτολογικής υποστήριξης στα τμήματα του στίβου της Αθλητικής Ένωσης Λήμνου
 • Συγγραφέας του e-book “Διατρέφομαι σωστά, Διατρέφομαι εποχικά;”
 • Σχεδιάστρια του poster εποχικότητας (Μαθαίνω να τρώω φρούτα και λαχανικά εποχής)
 • Ωρομίσθια εκπαιδεύτρια στο μάθημα «Διαιτολογία»  στο ΙΕΚ Λήμνου για 4 χρόνια
 • Διοργανώτρια ενημερωτικής ομιλίας με θέμα ‘Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου Ιατρική/ Διατροφική/ Ψυχολογική Προσέγγιση’
 • Διοργανώτρια ενημερωτικής ομιλίας με θέμα ‘Τα οφέλη της άσκησης και η διατροφή πριν και μετά την άσκηση’
 • Διοργανώτρια ενημερωτικής ομιλίας  με θέμα ‘Ο σακχαρώδης διαβήτης και η σχέση του με την παχυσαρκία’
 • Συνδιοργανώτρια ενημερωτικής ομιλίας με θέμα ‘Τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τη διατροφή’
 • Συνδιοργανώτρια σε βιωματικό σεμινάριο με θέμα ‘Γνωρίζω και αγκαλιάζω το σώμα μου: μια ματιά στους ψυχολογικούς και διατροφικούς παράγοντες που επηρεάζουν την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας’
 • Συνδιοργανώτρια σε ομιλία με θέμα ‘Η εικόνα του σώματος και η επίδραση των κοινωνικών δικτύων’
 • Εισηγήτρια στο MedFood 2017 Summer School του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο, με θέμα παρουσίασης ‘Διατροφική Αξία φρούτων και λαχανικών της Μεσογείου’
 • Διοργανώτρια για το Δήμο Λήμνου της επιστημονικής ημερίδας ‘Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή’
 • Υπεύθυνη διαιτολογικής υποστήριξης των ομάδων βόλεϊ (Limnos sports club) για 2 χρόνια
 • Εισηγήτρια στη «Σχολή Γονέων» που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Λήμνου με θέμα ”Διατροφή και εφηβεία”

Ο χώρος μου

Το γραφείο μου βρίσκεται στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 37, απέναντι από το ενιαίο Λύκειο Μύρινας.

Στο διαιτολογικό μου γραφείο θα συναντήσετε έναν επαγγελματία υγείας ο οποίος πέραν από τις διαιτολογικές του υπηρεσίες θα σας παρέχει επιπλέον υποστήριξη, γνώση, βοηθητικό ενημερωτικό υλικό και θα γίνει σύμμαχος σε όλη αυτή την προσπάθειά σας να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, να διατηρήσετε ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος μακροπρόθεσμα και να είστε πιο υγιής!

Ενας ζεστός, σύγχρονος, επαγγελματικός χώρος περιμένει να σας υποδεχτεί.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!